1. DİYALİZ SEMPOZYUMU

Her yıl Mart ayının ikinci Perşembesi “Dünya Böbrek Günü” olarak kutlanmakta olup, bu kapsamda Üniversitemiz İncesu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Diyaliz Programı akademisyenleri tarafından Dünya Böbrek Gününe dikkat çekmek amacıyla 11 Mart 2021 tarihinde “1. Diyaliz Sempozyumu” düzenlenmiştir.

Farklı illerden akademisyenlerin, hekimlerin, hemşirelerin, diyaliz teknikerlerinin ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasında, İncesu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ebru AYKAN, Covid-19 pandemisinde diyaliz uygulamalarının sempozyum temasını oluşturduğunu vurgularken, işbirliği sağlayan sektör ve disiplinler başta olmak üzere, değerli katılımcılar ve sempozyum düzenleme kuruluna teşekkürlerini sundu.

Moderatörlüğü Öğr. Gör. Şerife ÇETİN tarafından sağlanan sempozyumda Doç. Dr. Yavuz AYAR, Dr. Harun AKTAŞ, Hemşire Tuğba ÖZTÜRK ve Diyaliz Teknikeri İhsan PEHLİVANER literatür ve klinik deneyimleri doğrultusunda sunumlarını gerçekleştirdiler.

Etkinlik soru-cevapların alınması ve katılımcıların olumlu geri bildirimleri ile sonlandırıldı.

15 Mart 2021 Pazartesi