TUR
KAYÜ Anasayfa
TARİHÇE

İncesu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 18.05.2018 tarih ve 30425 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 7141 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Kayseri Üniversitesi bünyesinde kuruluşumuz gerçekleşmiştir.

Yükseköğretim yürütme kurulunun 09.01.2019 Tarihli toplantısı ve 2547 sayılı Kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesince İncesu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü altında İlk ve Acil Yardım Programı, Diyaliz Programı ve Ortopedik Protez ve Ortez Programı, Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü bünyesinde ise Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon programı ve Fizyoterapi Programlarının açılmasına karar verilmiştir.

Yüksekokulumuz 2019 Nisan ayında ilk öğretim elemanlarını almış olup, 1 Müdür, 1 Müdür yardımcısı olmak üzere 7 öğretim elemanı ile misyon ve hedefleri doğrultusunda çalışmalarına devam etmektedir.

Okulumuz İncesu İlçesi'nde iki bloktan oluşmaktadır. 2019-2020 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini kabul etmiştir.